Hogere premie voor reguliere klanten McDonalds

Zorgverleners vinden dat mensen met een ongezonde levensstijl meer premie moeten betalen. Dit blijkt uit een enquête van de vakbladen Zorg en Arts en Auto. Dit meldde de Telegraaf. Huisartsen, verpleegsters en specialisten willen van het taboe af, om mensen te straffen voor hun ongezonde levensstijl.

Conserveringsmiddelen

Wanneer je dus regelmatig fastfoodketen McDonalds bezoekt moet je meer premie gaan betalen, als het aan de ondervraagde zorgverleners ligt. In een cheeseburger van McDonalds zitten 299 calorieën. Naast dat deze burger een echte dikmaker is, zit hij ook vol met conserveringsmiddelen, die wellicht ook de gezondheid kunnen schaden.

Twaalf jaar

Normaal zou je een hamburger niet langer dan een paar dagen kunnen bewaren zonder dat deze beschimmeld. Maar producten van de McDonalds gaan veel langer mee. Zo heeft Karen Hanharan uit de VS een hamburger van twaalf jaar oud, die niet beschimmeld is. Er ontstaat geen schimmel, maar natuurlijk zijn ze niet meer goed om te eten.

Bleekmiddel

De burgers en frietjes van McDonalds zitten vol met conserveringsmiddelen. Dit blijkt uit een onderzoek van Time Magazine. Zo bevat een burger van Macdonalds de stof azodicarbonamide. Dit is een bleekmiddel dat wordt gebruikt voor plastic onderdelen voor bijvoorbeeld schoenen. In Europa is het inmiddels verboden, in de VS is het in kleine hoeveelheden nog toegestaan.

Keihard

Naast de conserveringsmiddelen zijn er nog andere factoren die meespelen. Schimmels hebben vocht nodig om te groeien. De producten van McDonalds bevatten veel zout. De grote hoeveelheden onttrekken het vocht wat de schimmels net nodig hebben. De burger en broodje worden na verloop van tijd gewoon keihard.

Morgan Spurlock

Er is al veel aandacht aan dit verschijnsel besteed. In de documentaire “Supersize Me” eet Morgan Spurlock dertig dagenlang eten van Macdonalds. Ook hij komt erachter dat frietjes van McDonalds niet bederven. Verder staat Youtube vol met filmpjes van experimenten omtrent de houdbaarheidsdatum van de burgers en frietjes van de fastfoodketen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s