Een eetbaar kunstwerkje

Met wat marsepein, botercreme en glazuur kunnen sommige mensen hele kunstwerken op hun cupcakes creëren. Het is soms verbazingwekkend om te zien waar sommige mensen het geduld en de inspiratie vandaan halen om er telkens weer iets leuk van te maken.

Op internet zijn duizenden sites en filmpjes met ideeën en tutorials voor deze creaties. Toch was het originele idee van een cupcake heel simpel. Het eerste recept voor deze lekkernijen verscheen in 1828. Het ging toen om kleine cakejes die in een bepaalde vorm, vaak in kopjes, werden gebakken. Dit is waarschijnlijk dus ook de reden voor de naam.

De hype rondom cupcakes begon in New York. Waarschijnlijk bij de Magnolia Bakery. De cupcakes van deze bakkerij waren te zien of genoemd in Sex And The City, The Devil Wears Prada en nog meer bekende series en films.

Door de groeiende bekendheid van de cupcake verschenen er door heel New York cupcake winkels. Natuurlijk sloeg vanuit daar de trend over naar andere grote steden in de Verenigde Staten. En daarna ook naar andere landen.

Nu is er voor iedere gelegenheid wel een bijpassende versiering te vinden. Voor de experts is bijna geen idee te gek. Als je toch eens wilt zien hoe dat gaat, bekijk dan het filmpje hieronder.

Plaats een reactie